REGLER

1, Allmänna Regler vid inlägg

1.1 Sundhet och ”netiketten”

Hos Matnyheter.se försöker vi så långt det är möjligt följa den så kallade ”netiketten” i de fall våra regler inte kan tillämpas direkt. För att sajten ska fungera måste du som medlem följa de lagar samt den etik som gäller när man som privatperson använder Internet. Tänk särskilt på att:

Vara trevlig och respektera andras åsikter.
Absolut inte skapa eller sprida uttalanden som är stötande eller kränkande.
Använda sunt förnuft. Om du är osäker om det är ok att skriva något, skriv det inte!

1.2 Medlemskap

För att kunna använda våra medlemsfunktioner och kommentera en produkt krävs ett medlemskap hos Matnyheter När du blir medlem behöver Matnyheter korrekt personlig information om dig samt en fungerande e-postadress.

Varje person får maximalt ha en registrerad användare.
Du måste ha fyllt 13 år.
Du får bara bli medlem i egenskap som privatperson. Representerar du ett företag vänligen läs igenom punkterna under 2.7.
1.3 Ansvar och innehåll

Du är själv ansvarig för innehållet du skriver på Matnyheter. Texten får inte:

Innehålla hets mot folkgrupp.
Vara rasistisk.
Personangrepp
Uppmana till straffbara handlingar eller sprida någon annan persons uppmaning till brott.
Göra intrång på andras upphovsrätt.
Bryta mot PUL (Personuppgiftslagen).
Innehålla länkar/frågor/diskussioner kring nedladdning och kopiering av upphovsrättsskyddad film, musik och program.
Innehålla text/länkar/bilder av pornografisk karaktär.
Innehålla försök till värvningar i tävlingar eller liknande.
Innehålla länkar till enkäter och undersökningar.
Innehålla spam.
Undvik enbart VERSALER (stora bokstäver).
Upprepa inte tecken. Exempel: ”!!!!!”, ”jQuery111305453414095100015_1450174860436??”, ”…..”

1.4 Reklam

Det är förbjudet för privatpersoner, enskilda näringsidkare och övriga företag att posta reklam i inläggen för egen eller andras näringsverksamhet. Företagare är välkomna att kontakta oss för annonsering hos Matnyheter.

1.5 Regeländringar

Matnyheter förbehåller sig rätten att ändra reglerna och det är ditt eget ansvar att hålla dig uppdaterad.

2, Regler vid inlägg

2.1 Diskussioner och personangrepp

Även om livliga och konstruktiva åsikter är positiva tolereras inte personangrepp. Tänk efter noga om det verkligen är värt att posta ett elakt och upprört inlägg. Om du har problem med en annan medlems kommentar eller inlägg, SVARA INTE med ytterligare text vilket kan förvärra situationen. Anmäl inlägget genom att meddela Matnyheter. Vi tar hand om den eventuellt uppkomna situationen och vidtar lämpliga åtgärder.

2.2 Är du kopplad till ett företag

Du som jobbar inom branschen, till exempel som säljare, representant eller butik får gärna delta i diskussioner MEN när det kommer till frågor som rör de produkter eller tjänster du representerar är det viktigt att du följer riktlinjerna nedan:

– Var tydlig vem du är och vilket företag du representerar. Skriv i inlägget eller i din forumsignatur vilket företag du har en koppling till.

– Undvik att ge dig in i direkta rekommendationer där frågeställaren till exempel frågar en öppen fråga i stil med ”Vilken produkt ska jag välja?”. Ställer någon en konkret fråga om just er produkt får du givetvis besvara den.

– Inga länkar eller information om att ”vår produkt/tjänst finns till specialpris på affär X”.

3, Annonsera

Företag som vill annonsera hos Matnyheter är välkomna att kontakta oss. Hobbyverksamhet och juridiska personer klassas som företag. Otillåtna annonser kommer att raderas och faktureras 1000 kr (exkl moms) per annons.

4, Regelbrott

4.1 Regelbrott, varningar och avstängning

Brott mot någon av ovanstående regler leder till att varningar delas ut eller till avstängning. Om förseelsen är grov gör Matnyheter en så kallad abuse-anmälan till användarens Internetleverantör och/eller vidtar rättsliga åtgärder. Vi reserverar oss rätten att kunna avslöja användarens identitet (och/eller all övrig information vi har om användaren) om vi anser det vara befogat på grund av användarens aktivitet vid Matnyheter.se

Tack för visad hänsyn

Matnyheter.se