SNABBT & GOTT: LUNCH / MIDDAG

Här hittar du recept till måltider vilka tar mindre än 25 minuter att iordningställa. Recepten ska täcka hela dagen och är allt ifrån frukost till middag. När man jobbar, studerar eller helt enkelt inte har tid, då kommer recepten ni hittar under Snabbt & Gott väl till hands. Matnyheter levererar snabba måltider som smakar fantastiskt gott. Prova, ni kommer inte att bli besvikna!
Har ni själva tips på något snabb och gott. Tveka inte, skicka in receptet till oss för allmän publicering.

Evelinas fiskröra i krämig sås

Avser 2-4 personer
Tidsåtgång ca 20-25 minuter

Ingredienser:

-1pkt styckfryst fisk. Exempelvis Torskfilé, Alaska Pollock, Pangasiusfilé
-1 tsk smör/rapsolja
-1 liten röd paprika
-1/2 dl hackad purjolök
-1 ½ dl Crème fraiche
-1 krm salt
-1 krm malen svartpeppar
-1/2 tsk vitlökspulver
-1/2 grekisk salladskrydda
-1 tsk paprikapulver
-1 tsk sweet chilisås
-2 dl jasminris

Tillagning:

1, Häll i riset i en kastrull. Tillsätt 4 dl vatten. Sätt på lock och koka upp. Sänk därefter värmen och låt sjuda i 20 min.
2, Häll i smöret/ rapsoljan i stekpannan. Sätt på medelvärme.
3, När smöret är brynt, lägg i den frysta fisken.
4, Ta fram en skål och tillsätt Crème fraiche, salt, svartpeppar, vitlökspulver, grekisk salladskrydda, paprikapulver och sweet chilisåsen. Rör om och låt stå.
5, Häll ut överbliven vätska från stekpannan och höj temperaturen lite.
6, Hacka paprikan och purjolöken. Häll i stekpannan och rör om.
7, När fisken är klar efter ca 18 min i stekpannan, tillsätt Crème Fraichesåsen. Blanda till en röra och låt stå på svag värme tills riset är klart.
8, Servera riset med fiskröran och pressa lite färsk citron över fisken.

Smaklig måltid hälsar Evelina!